Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας, ώστε εκπρόσωπος μας να επικοινωνήσει μαζί σας. Με βάση τα στοιχεία που θα μας δώσετε θα μπορέσει να σας ενημερώσει (χωρίς καμία υποχρέωσή σας) για την πιο κατάλληλη λύση σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακινήτου και της περιοχής σας.

Ποιο είναι το περιβαλλοντικό όφελος;


Κάθε κιλοβατώρα που παράγεται από φωτοβολταϊκά, και άρα όχι από συμβατικά ρυπογόνα καύσιμα, συνεπάγεται την αποφυγή έκλυσης ενός περίπου κιλού διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Ένα τυπικό φωτοβολταϊκό σύστημα του ενός κιλοβάτ (kWp), αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 1,3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν δύο στρέμματα δάσους (ή αντίστοιχα 100 δέντρα).
Για να παραχθεί η ίδια ηλεκτρική ενέργεια με πετρέλαιο, απαιτούνται 2,2 βαρέλια πετρελαίου κάθε χρόνο.
Από περιβαλλοντική άποψη, αποφεύγοντας 1,3 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως είναι σαν να κάνει ένα μέσο αυτοκίνητο 7.000 χιλιόμετρα λιγότερα κάθε χρόνο.
Επιπλέον, έχουμε λιγότερες εκπομπές άλλων επικίνδυνων ρύπων (όπως τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ).
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πυροδοτούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αλλάζουν το κλίμα της Γης, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.


Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας, ώστε εκπρόσωπος μας να επικοινωνήσει μαζί σας. Με βάση τα στοιχεία που θα μας δώσετε θα μπορέσει να σας ενημερώσει (χωρίς καμία υποχρέωσή σας) για την πιο κατάλληλη λύση σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακινήτου και της περιοχής σας.